fermer
Avec les chefs, Pour les chefs

Plus de créativité,
Plus de
gourmandise,
Plus d'inspiration
en cuisine

Pour mieux correspondre à vos attentes et préférences,
nous construisons
un nouveau site.

Vous avez besoin d’accéder aux informations produits ou contacts ? Cliquez ici

 

Bonduelle Food Service en u

FR NL
Newsletter

U kunt zich hier aanmelden om op
de hoogte te blijven van het laatste
nieuws van BFS:

Laten we ons nu gezamenlijk inzetten voor onze toekomst.

  • BFS en u
  • Duurzame ontwikkeling en catering
  • BFS en u
Duurzame ontwikkeling en catering
Duurzame ontwikkeling en catering

Duurzame ontwikkeling is "Ontwikkeling die betrekking heeft op de behoeften van dit moment, waarbij ook aandacht wordt geschonken aan het gegeven dat de toekomstige generaties straks in staat moeten zijn om in hún behoeften te voorzien". 1987 – Gro Harlem



Of u nu werkzaam bent in de collectieve of de commerciële Food Service, onafhankelijk bent of franchiser of aangesloten bij een keten, in eigen beheer werkt of niet, u houdt in uw dagelijks functioneren steeds meer rekening met dit aspect.

De concrete activiteiten die u in dit kader kunt uitvoeren zijn gebaseerd op de drie pijlers van duurzame ontwikkeling:

De milieudimensie :

  • Respectvol omgaan met de natuurlijke rijkdommen (water, lucht, energie).
  • Scheiding van afval
  • Beperking van de milieuhinder en vervuiling die het gevolg zijn van de activiteit van restaurants en keukens.

De economische dimensie:

  • Winstgevendheid op de lange termijn
  • Eerlijke onderhandelingen met de leveranciers van goederen en diensten.
  • Streven naar het duurzaam maken van activiteiten en stabiele werkgelegenheid.
  • Impact voor de lokale economie.

De maatschappelijke dimensie:

  • Hygiëne, gezondheid en veiligheid op het werk.
  • Ergonomie en risicopreventie.
  • Arbeidsvoorwaarden en arbeidskwaliteit – minder belasting.
  • Omgang met seizoenarbeiders.
  • Openstaan voor collectieve onderhandelingen en voor sociale expressie.
  • Bestrijding van discriminatie en streven naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen.
  • Arbeidstijden.
  • Beheer van competenties en kwalificaties.
  • Opleidingsbeleid.
  • Rechtvaardige beloningen.
  • Aantrekkelijke banen en carrières.
  • Employability van gehandicapte personen.
  • Volledige publieke toegang bij de vestigingen en fabrieken.

Samenwerking met partners die zelf ook streven naar duurzaam handelen is voor velen van u tot een prioriteit uitgegroeid.

BONDUELLE FOOD SERVICE
BFS en u
 
uw inspiratiebron