Interview

Interview met Berry Hoosemans - Bonduelle

21/06/2019 Bonduelle Food Service

“Samen op zoek naar die ene groene boon…”
 

Een culinaire duizendpoot die weet wat er reilt en zeilt in de dynamische wereld van foodservice en hospitality. Maak kennis met Bonduelle's culinair manager Berry Hoosemans.“Het leukste aan mijn werk vind ik mensen helpen. Ik streef ernaar altijd meerdere mogelijkheden te bieden en met een oplossing te komen uit onverwachte hoek.” Benieuwd wat Berry voor jou kan betekenen? Lees dan nu dit artikel.

Ondersteuning en maatwerk

“Alle culinair technische vragen uit het sales- en marketingteam komen bij mij terecht. Van receptontwikkeling tot beursdemonstraties tot aan productadvies voor onze klanten.” Als culinair manager is geen week hetzelfde en gaat het om advies op maat. “De ene dag zoek ik samen met een saladeproducent naar die ene groene boon als component voor hun nieuwste innovatie. De andere dag adviseer ik een chef bij de samenstelling van de menukaart. Mocht een product niet standaard verkrijgbaar zijn in het Benelux assortiment, dan neem ik contact op met onze collega’s in Frankrijk en vinden we de oplossing.” Alles voor een optimaal resultaat voor de klant. “Naast productadviezen kijk ik ook samen met de chef hoe we de bestaande werkprocessen kunnen optimaliseren. Hoe maken we zijn of haar werk nog makkelijker en leuker. Dat kan met een aanpassing in de bereidingswijze waardoor de groenten meer kleur, smaak en bite krijgen of we verkorten de bereidingstijd waardoor er tijd overblijft voor de bereiding van dat extra garnituur.” 
 

Samenspel

“Voor de optimale service hebben de accountmanager en ik elkaar nodig. Het gaat om dat samenspel tussen ons. De ideale accountmanager is goed met cijfers, goed in onderhandelingen, heeft alle productkennis in huis en kent alle processen. Dan zoek je eigenlijk vier mensen in één. Je moet zorgen dat binnen het team alle expertises vertegenwoordigd zijn.” De klantverzoeken komen zowel via de accountmanager bij Berry terecht als via social media. “Laatst hebben wij een trend artikel over de Buddha Bowl geplaatst op onze social media kanalen. Door dit artikel hebben wij het verzoek gekregen van een klant om mee te denken voor een saladebar.  Dat we op deze manier onze klanten kunnen inspireren en met hen in contact komen is een mooie ontwikkeling. Dat doen we graag!”
 

Eerst het product dan de prijs

Om op de hoogte te blijven van de markt is Berry ook verantwoordelijk voor het accountmanagement van vier horecaketens. “Het liefst ga ik eerst in gesprek met de culinair verantwoordelijke om zijn behoeftes in kaart te brengen in plaats van direct met de inkoper de prijs te bespreken.  Stap een is overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van onze producten en stap twee is de prijs. Het startpunt moet zijn ‘wat heb ik nodig, wat gaat mij helpen’, in plaats van direct ‘wat moet ik betalen voor die kilo’.”

Ben jij als chef of producent op zoek naar nieuwe ingrediënten of meer gemak in de professionele keuken? Berry heeft twee tips die mogelijk een uitkomst bieden.

Tip 1: Het loont om te testen
“‘Het loont om te testen’, is een van mijn bekende uitspraken. In eerste instantie denken mensen vaak dat een product niet gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld een bestaand receptuur.  Ik kan heel hard gaan roepen dat het wel past, maar probeer het eens en laat je niet door een keer uit het veld slaan. Vaak kom je op die manier tot een onverwachte smaakcombinatie of tot een oplossing in het process.”

Tip 2: Durf te combineren
“Er zijn helaas veel producten die nu niet op de kaart staan omdat ze een te lange bereidingstijd hebben of niet jaarrond verkrijgbaar zijn. Dat is zonde en niet nodig. Door een combinatie van verse, vriesverse en conserven producten kun je je gasten de juiste variatie bieden op je menukaart.”

Wil jij je graag door Berry laten adviseren? Dat kan! Neem dan snel contact met ons op.