Pépites

Onderscheidende gerechten voor vegetariërs, flexitariërs en veganisten

De vraag naar plantaardig eten groeit snel. Steeds meer mensen worden vegetariër of flexitariër. Dat brengt uitdagingen mee voor chefs. Want hoe maak je nou plantaardige gerechten waar gasten voor terugkomen? De tijd van tomatensoep of geitenkaassalade hebben we wel gehad. Bonduelle komt met de oplossing om jezelf te onderscheiden: Pépites. 100% plantaardig, glutenvrij, vegan, veelzijdig en makkelijk te bereiden. 

Pépites: de perfecte plantaardige basis voor elk gerecht

Voor Pépites selecteert Bonduelle de allerbeste peulvruchten en groenten. Deze worden gedroogd, tot meel gemalen en vervolgens met water (zonder andere toevoegingen) gekneed tot groentedeeg. Van dit groentedeeg worden korrels in verschillende vormen gemaakt en gedroogd.

Pépites is verkrijgbaar in drie varianten: 

  • Rode linzen en wortel
  • Spliterwten en courgette
  • Kikkererwten en mais

Alle varianten zijn 100% plantaardig, glutenvrij en bovendien vegan. Pépites is een puur en clean ambient product dat past in de huidige plantaardige trend. Een geweldige vervanger van koolhydraten en hoog in proteïne. En je kunt er je creativiteit 100% in kwijt. Gebruik het in een salade, springroll, risotto, sushi of zelfs dessert en creëer de heerlijkste gerechten.

De voordelen van Pépites

Met Pépites zijn de culinaire mogelijkheden zo divers, dat je je vegetarische en flexitarische gasten kunt blijven verrassen. De voordelen op een rij:

  • Peulvruchten en groenten op een nieuwe manier op het bord
  • Ideaal voor diverse soorten gerechten, van soep tot stoof
  • Lang houdbaar en gemakkelijk in de mise-en-place
  • Net zo gemakkelijk te bereiden als rijst en pasta
  • Zowel warm als koud te gebruiken
  • Vezelrijk en daardoor goed vullend
  • Plantaardig en glutenvrij

Antwoord op de stijgende vraag naar plantaardige voeding

Wist je dat ruim 750.000 Nederlanders zichzelf vegetariër noemen? Dat is ongeveer 4,5% van de Nederlandse bevolking. Daarnaast groeit de groep flexitariërs enorm: 2 op de 3 mensen eten bewust minder vlees en meer plantaardig. Dat is 67% van jouw gasten. 

Wat schotel jij deze gasten voor? Hoe verras je ze zó dat ze graag nog een keer naar je zaak terugkomen? Voor veel chefs is dit nog lastig. Hun kennis van de vegetarische keuken blijft achter en de creativiteit blijft nog vaak steken op een groentesoepje en een vegetarische quiche. Hoe onderscheid je je met je vega(n) gerechten? 

Pépites is het antwoord op deze uitdaging. Hiermee maak je met gemak smaakvolle creaties, vegetarisch of niet, warm of koud, voor gerechten met en zonder gluten.

 


Meer informatie over Pépites?
of een afspraak plannen?

Klik hier en neem contact met ons op via het contactformulier.