24/7 groenten: Broccoli pancake stack with bananas

24/7 groenten: Broccoli pancake stack with bananas

Berry Hoosemans
recipe.number_dish :10

recipe.ingredients

  • 5 dl Puree van broccoli Bonduelle
  • 500 g patentbloem
  • 2 el suiker
  • 20 g bakpoeder
  • 2,5 g zout
  • 4 st eieren
  • 30 ml geklaarde boter
  • Garnering:
  • 180 g hazelnoten
  • 20 g suiker
  • 5 st bananen
  • 200 g zure room
  • 10 el honing
  • - mint
  • - poedersuiker

recipe.course_recipe

recipe.step_one
  • Laat de puree van broccoli 24 uur van tevoren in de koeling ontdooien.
recipe.step_two
  • Bruneer de hazelnoten in de heteluchtoven op 180°C gedurende 5 minuten.
recipe.step_three
  • Hak de hazelnoten fijn en meng deze met suiker. Laat dit mengsel vervolgens in een bakpan karameliseren.
recipe.step_four
  • Meng de bloem, 2 eetlepels suiker, het bakpoeder en het zout.
recipe.step_five
  • Klop de eieren los en roer deze samen met het mengsel van bloem tot een goed dik beslag.
recipe.step_six
  • Voeg langzaam de puree van broccoli toe aan het beslag. Voeg ten slotte de geklaarde boter toe.
recipe.step_seven
  • Bak de pannenkoekjes, met een doorsnee van +/- 10cm, in een beetje olie in een koekenpan met een. Zorg ervoor dat de pannenkoekjes ongeveer 1 cm dik zijn.
recipe.step_eight
  • Snijd de banaan in schijfjes. Houd de pannenkoekjes warm en garneer met de bananenschijfjes, zure room, honing, hazelnoot crumble, de mint en de poedersuiker.