24/7 groenten: Buttery peanut spread

24/7 groenten: Buttery peanut spread

Berry Hoosemans
recipe.number_dish :10

recipe.ingredients

  • 250 g Rode kidney bonen sous vide Bonduelle
  • 250 g Borlotti bonen sous vide Bonduelle
  • 1 tl chili garlic sauce
  • 1 dl rijstolie
  • 120 g pindakaas
  • 2 tl zwarte knoflook
  • 2 tl knoflook
  • Naar smaak toevoegen:
  • - zout
  • Garnering:
  • 100 g pinda’s
  • - gebakken uitjes
  • 10 st soepstengels

recipe.course_recipe

recipe.step_one
  • Rooster de pinda's in de heteluchtoven op 180°C gedurende 5 minuten. Laat de pinda's afkoelen.
recipe.step_two
  • Vermaal de geroosterde pinda’s tot crumble in de keukenmachine.
recipe.step_three
  • Giet de kidneybonen en borlotti bonen af en laat ze goed uitlekken.
recipe.step_four
  • Meng alle ingrediënten, behalve de pinda’s en de gebakken uitjes, samen in een bowl.
recipe.step_five
  • Plaats dit geheel in de keukenmachine. Maal het niet helemaal glad.
recipe.step_six
  • Voeg eventueel naar smaak zout toe.
recipe.step_seven
  • Garneer met de pindacrumble en de gebakken uitjes.
recipe.step_eight
  • Serveer de spread in een glas met een soepstengel.