Easy Vegan: Vegan Carrotcake

Easy Vegan: Vegan Carrotcake

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 600 g Geraspte wortelen sous vide Bonduelle
  • 400 g Puree van wortel Bonduelle
  • 200 g amandelmeel
  • 200 g boekweitmeel
  • 160 g kokosmeel
  • 4 tl koek- en speculaaskruiden
  • 15 g bakpoeder
  • 4 st rijpe banaan, gesneden
  • 120 ml rijstolie
  • 120 g agavesiroop
  • 100 ml water
  • 200 g pecannoten
  • Glazuur:
  • 400 g poedersuiker
  • 4 el limoensap
  • ½ citroen, geraspt
  • Naar smaak toevoegen: zout

Bereidingswijze

stap 1
  • Verwarm de oven voor op 160°C hetelucht.
stap 2
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
stap 3
  • Schil de rijpe bananen en snijd deze fijn. Meng vervolgens met de puree van wortel, rijstolie, agavesiroop en water glad in een keukenmachine.
stap 4
  • Meng dit mengsel met alle droge ingrediënten.
stap 5
  • Voeg de geraspte wortelen en de pecannoten toe.
stap 6
  • Gebruik een ingevette springvorm of bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de springvorm.
stap 7
  • Bak de cake in de oven op 160°C hetelucht gedurende 50 minuten.
stap 8
  • Meng de poedersuiker met het limoensap glad.