Guilty groenten: Cucumber springrolls

Guilty groenten: Cucumber springrolls

Berry Hoosemans
recipe.number_dish :10

recipe.ingredients

  • 500 gr Haricots verts extra fijn minute Bonduelle
  • 250 gr Witte bonen sous vide Bonduelle
  • 3 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes (knoflook)
  • 200 gr lente-ui
  • 300 gr komkommer
  • 1 el furikake
  • 100 gr yoghurt
  • 2 el yuzu
  • 20 st rijstvellen
  • Garnering:
  • 20 gr koriander
  • 30 st bieslook
  • 50 gr radijs

recipe.course_recipe

recipe.step_one
  • Laat de haricots verts 24 uur van tevoren in de koeling ontdooien. Hang de yoghurt 24 uur van tevoren op een neteldoek uit.
recipe.step_two
  • Voeg de haricots verts samen met de sesamolie en sesamzaadjes en meng dit met elkaar.
recipe.step_three
  • Was en snijd de lente-uitjes.
recipe.step_four
  • Snijd de komkommer in batonnets van ongeveer 10 centimeter. Bestrooi deze met furikake.
recipe.step_five
  • Maal met een staafmixer de witte bonen en yuzu glad en meng deze met de yoghurt hangop.
recipe.step_six
  • Week de rijstvellen één voor één in lauw warm water. Leg deze op een vochtige doek en vul met de komkommer, lente-ui en haricots verts. Rol deze op tot een springroll.
recipe.step_seven
  • Snijd de bieslook en snijd de radijs Julienne.
recipe.step_eight
  • Presenteer de springrolls op een bord en garneer met de yoghurtdip, gesneden koriander, bieslook en de radijs.