Lente salade met spelt-linzenmix

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 1500 g Geraspte selder Sous Vide Bonduelle
  • 600 g Spelt-linzenmix Bonduelle
  • 400 g kidneybonen Sous Vide Bonduelle
  • 500 g Jonge artisjokharten in parten Bonduelle
  • 300 g Halloumi gegrild
  • 500 g Kerstomaat
  • 700 g Komkommer
  • 2 st Rode chilipeper
  • 2 dl Groene kruidenvinaigrette
  • 1 dl Olijfolie
  • 2 st Limoenzestes en -sap
  • 2 bakjes Atsina Cress
  • 100 g groene olijven

Bereidingswijze

stap 1
  • Laat de vriesverse producten 24 uur van tevoren in koeling ontdooien. Laat de Sous Vide producten uitlekken en spoel na met koud water, zet hierna koud.
stap 2
  • Bereid de artisjokharten volgens bereidingswijze op de verpakking en laat terugkoelen.
stap 3
  • Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in julienne. Snijd de halloumi in repen en gril in een grillpan.
stap 4
  • Snijd de rode chilipeper in julienne. Rasp de limoenzestes en pers de limoen.
stap 5
  • Meng de spelt-linzenmix met de kidneybonen, tomaat, komkommer en de geraspte selder. Breng op smaak met groene kruidenvinaigrette, olijfolie, limoenzestes en -sap.
stap 6
  • Dresseer de salade in kom op een schaal en garneer met halloumi, artisjok, groene olijven, chilli julienne en atsina cress.