Bonduelle Food ServiceLente salade met spelt-linzenmixBerry Hoosemans1500 g Geraspte selder Sous Vide Bonduelle600 g Spelt-linzenmix Bonduelle400 g kidneybonen Sous Vide Bonduelle500 g Jonge artisjokharten in parten Bonduelle300 g Halloumi gegrild500 g Kerstomaat700 g Komkommer2 st Rode chilipeper2 dl Groene kruidenvinaigrette1 dl Olijfolie2 st Limoenzestes en -sap2 bakjes Atsina Cress 100 g groene olijvenLaat de vriesverse producten 24 uur van tevoren in koeling ontdooien. Laat de Sous Vide producten uitlekken en spoel na met koud water, zet hierna koud.Bereid de artisjokharten volgens bereidingswijze op de verpakking en laat terugkoelen.Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in julienne. Snijd de halloumi in repen en gril in een grillpan.Snijd de rode chilipeper in julienne. Rasp de limoenzestes en pers de limoen.Meng de spelt-linzenmix met de kidneybonen, tomaat, komkommer en de geraspte selder. Breng op smaak met groene kruidenvinaigrette, olijfolie, limoenzestes en -sap.Dresseer de salade in kom op een schaal en garneer met halloumi, artisjok, groene olijven, chilli julienne en atsina cress.
Lente salade met spelt-linzenmix
aantal porties :10
ingrediënten
- 1500 g Geraspte selder Sous Vide Bonduelle
- 600 g Spelt-linzenmix Bonduelle
- 400 g kidneybonen Sous Vide Bonduelle
- 500 g Jonge artisjokharten in parten Bonduelle
- 300 g Halloumi gegrild
- 500 g Kerstomaat
- 700 g Komkommer
- 2 st Rode chilipeper
- 2 dl Groene kruidenvinaigrette
- 1 dl Olijfolie
- 2 st Limoenzestes en -sap
- 2 bakjes Atsina Cress
- 100 g groene olijven
Bereidingswijze
stap 1
- Laat de vriesverse producten 24 uur van tevoren in koeling ontdooien. Laat de Sous Vide producten uitlekken en spoel na met koud water, zet hierna koud.
stap 2
- Bereid de artisjokharten volgens bereidingswijze op de verpakking en laat terugkoelen.
stap 3
- Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in julienne. Snijd de halloumi in repen en gril in een grillpan.
stap 4
- Snijd de rode chilipeper in julienne. Rasp de limoenzestes en pers de limoen.
stap 5
- Meng de spelt-linzenmix met de kidneybonen, tomaat, komkommer en de geraspte selder. Breng op smaak met groene kruidenvinaigrette, olijfolie, limoenzestes en -sap.
stap 6
- Dresseer de salade in kom op een schaal en garneer met halloumi, artisjok, groene olijven, chilli julienne en atsina cress.