Linguine met gegrilde courgettes en groene asperges

Linguine met gegrilde courgettes en groene asperges

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 1000 g linguine gegaard
  • 2dl olie
  • 30 gr peterselie
  • zout naar smaak
  • 1000 g gegrilde gele courgette
  • 1000 g gebakken bospaddestoelen
  • 30 st groene asperges
  • 200 gr geraspte provolone
  • 100 gr gemarineerde chilipepertjes

Bereidingswijze

stap 1
  • Laat de vriesverse grill courgette en de groene asperges ontdooien.
stap 2
  • Was de peterselie en laat deze goed droog worden. Snijd deze vervolgens grof en blender met de olie en zeef eventueel uit. Voeg zout toe naar smaak.
stap 3
  • Was en snijd de chilipepertjes. Kook vervolgens water met suiker, azijn, zout, knoflook en rozemarijn. Laat dit even trekken en voeg dan de chilipepertjes toe en laat het geheel hierna afkoelen.
stap 4
  • Bak de bospaddenstoelen mix met olijfolie gaar, voeg zout toe naar smaak en houd warm.
stap 5
  • Grill de asperges en bestrooi deze met zout naar smaak en houd warm.
stap 6
  • Verhit de grill groenten in de oven voor 5 minuten op 150 graden hetelucht.
stap 7
  • Kook de pasta gaar in ruim water met olijfolie. Giet af, houd warm en besprenkel met peterselie olie.
stap 8
  • Dresseer op een bord of pasta bord en garneer met de kaas, chilipepertjes en rozemarijntakjes.