Plant-based kerstmenu: Soep met rode biet, quinoa en vegan geitenkaas

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 750 g Rode bietensalade blokjes sous vide Bonduelle
  • 300 g Quinoa Bonduelle
  • 100 g vegan feta in blokjes gesneden
  • 2,5 l groentebouillon
  • 30 takjes vene cress
  • 10 stuks grissini
  • 1 el vers gehakte sjalot
  • 1 tl verse knoflook puree
  • Extra steranijs indien gewenst
  • Naar smaak toevoegen:
  • El hanout
  • Olie
  • Zout

Bereidingswijze

stap 1
  • Giet de rode bietsalade blokjes af en laat deze uitlekken.
stap 2
  • Meng de rode bieten blokjes met de bouillon en breng aan de kook.
stap 3
  • Pureer het geheel met de staafmixer glad.
stap 4
  • Wrijf de vloeistof door een fijne passevite.
stap 5
  • Snijd de vega feta in blokjes.
stap 6
  • Snijd de sjalot en bak deze kort in olie
stap 7
  • Breng de soep op smaak met de raz el hanout, knoflookpuree, gehakte sjalot en eventueel wat extra steranijs.
stap 8
  • Meng de quinoa met olijfolie, zout en knoflook naar smaak en verhit dit mengsel in een koekenpan. Dresseer het geheel in een diep bord of bowl en graneer met de vene cress, vegan feta en de grissini.